Sól w tłumaczeniu oznacza „słońce”

a za pośrednictwem swojego smaku w naszym organizmie „rozpala ogień trawienny” to znaczy stymuluje działanie wszystkich fermentów. Dostając się do krwi, rozchodzi się po całym organizmie rozpuszczając stare komórki rakowe i chorobotwórcze, nie naruszając przy tym komórek zdrowych.

Najnowsze badania wykazały, że w wieku:
– do pierwszego roku życia, w naszym organizmie jest zaledwie 1% starych komórek
– do 10 lat mamy już 7%
– do 50 lat mamy już aż 40% starych komórek. Innymi słowy człowiek w wieku 50 lat żyje tylko w 60% swoich możliwości, tzn. równo w takim stopniu ile w jego organizmie pozostało młodych komórek.

Żeby zwiększyć ilość zdrowych, młodych komórek a zmniejszyć liczbę starych i chorych należy spożywać naturalne produkty o słonym smaku. Smak słony posiada właściwości oczyszczające, usuwa pleśń, ułatwia trawienie pokarmu, zatrzymuje płyny w organizmie, powoduje usuwanie śluzu i nadmiaru soków żołądkowych. Dlatego też Michał Tombak w swojej książce „Jak żyć długo i zdrowo” zaleca po każdym posiłku wziąć na język 2 – 3 kryształki soli. Wszyscy wiemy jakie są skutki uboczne stosowania soli kuchennej, dlatego ja polecam Państwu bezpieczną, bogatą we wchłanialne minerały sól Ziemi Świętej – Kwartet Soli – Dr.Nona. Jest to ekskluzywny produkt, wyprodukowany wg formuły Kliniki „Lenom” pod kierownictwem doktor Nony Kuchiny.

Close Menu